OPI-projektet Skodrobot skal afklare, om en robot er en del af løsningen på de mange skod i bybilledet.
Jesper Burvil har fået en kørestol med ståfunktion. Den har forbedret hans sundhed og livskvalitet. Mød Jesper i video.
Se video med robot, der anvendes alle steder i de kommunale lokaler, hvor der er risiko for smitte.
Projekt Fremtidens Skoletoiletter undersøger, hvordan man kan bygge og ombygge skoletoiletter, så eleverne får lyst til at bruge dem. Samarbejde mellem børn, fagfolk og skole er nøglen til succes.
En elektrisk benløfter og en seng med drejefunktion, giver borgere i hjemmeplejen øget selvhjulpenhed og større personlig frihed. Samtidig aflaster teknologierne personalet.
Projekt Tandbørste-apps styrker samarbejdet mellem forældre og børn i forbindelse med tandbørstning. Børnene lærer, at tænderne skal holde hele livet.
DokkX vejleder i brug af teknologier og giver borgerne et grundlag at træffe en beslutning på, hvis de skal ud og købe et produkt selv. Man er også velkommen, hvis man blot er nysgerrig.
Når Aarhus Kommune bruger droner til inspektion af de kommunale bygninger, bliver ingen detalje overset.
Når ukrudt udsættes for mikrobølger og en let saltvandsspray, får det dværgvækst og dør. Aarhus Kommune tester metoden.
Medarbejdere, der har ideer til nye, teknologiske løsninger, kan få hjælp fra Velfærdsteknologisk OPI-pulje til at teste ideerne i praksis. Alle medarbejdere uanset jobfunktion kan søge midler fra puljen.
Normalt skal der to medarbejdere til at udføre personlig pleje hos en meget plejekrævende borger. Med bade-/toiletstolen Carendo kan en enkelt medarbejder klare opgaven og samtidig udføre den ergonomisk korrekt.
Omkring 80 velfærdsteknologi-pionerer efteruddannes til at gå forrest, når ny teknologi implementeres på plejehjem og i hjemmeplejen.