Gå til hovedindhold

Samlingspunktet Skæring

I Skæring er lokale aktører og institutioner rigtig godt i gang med at skabe et bylivshus, som har været undervejs siden 2019.

 • Læs op

Indhold

  Det er den tidligere lokale varehuschef i Skæring, der har taget initiativ til at udnytte nabogrunden, som er ejet af kommunen, og som bare stod tom.

  Varehuschefen havde i sit daglige arbejde ofte kontakt med lokale skæringborgere, der udtrykte, at de savnede et samlingspunkt. Varehuschefen kontaktede derfor
  kommunen for at undersøge, hvad mulighederne var.

  I dag er den triste og ubenyttede grund blevet planeret, og der er opsat tre 40 fods containere. To containere skal ombygges til opholdsrum og den tredje bygges om til en klimacafé med et produktionskøkken. Containerne skal beklædes med træ, genbrugt fra eksempelvis vildmarksbade doneret af Aarhus Tech, og de skal forbindes af en stor træterrasse. Tilsammen skal det danne ramme for en masse arrangementer, afholdt for og af de lokale borgere i Skæring og omegn.

  Innovation og Medborgerskab er sammen med Teknik og Miljø gået ind i samarbejdet med lokale borgere i Skæring med det formål at starte en meget tidlig borgerinvolvering og inddragelse i den kommende udviklingsplan for området.

  Der er blevet nedsat en styregruppe med lokale borgere og virksomheder, og flere lokale kræfter er kommet til, for eksempel foreninger, skole og daginstitutioner fra lokalområdet. Samlingspunktet Skæring er også blevet støttet af både Salling Fondene og NRGI.

  Når Samlingspunktet står færdigt, er mad, bæredygtighed, fællesskab og bevægelse bylivshusets spydspidser. For eksempel skal omgivelserne indrettes på en måde, så de motiverer til leg og bevægelse hele dagen for både børn og voksne.

  Realiseringen af Samlingspunktet har undervejs i processen været meget udfordret og er trukket alt for meget ud. Men nu er udviklingen kommet på skinner igen.

  Indsatsområder: Tidlig inddragelse, bevægelse, bæredygtighed
  Etableringsår: 2019
  Adresse: Grenåvej 540, 8250 Egå

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023