Gå til hovedindhold

Kulturhus Bunkeren

FO-Aarhus har købt journalisthøjskolens bygninger og er i dialog med bygherrer og andre aktører i et stort samarbejde om at udvikle et attraktivt Skejby. Projektet er støttet med midler fra Aarhus Kommune, herunder Innovation og Medborgerskab.

 • Læs op

Indhold

  Der er travl byggeaktivitet i og omkring de gamle ikoniske bygninger fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole i Skejby. På nabogrunden skyder der omkring 300 nye boliger op, som kommer til at være en del af den kæmpe transformation, som Skejby gennemgår de næste ti år, hvor blandt andet 10.000 nye boliger skal opføres. Et nyt byområde, som får brug for et nyt bylivscentrum, hvor borgerne kan samles, og hvor der er aktiviteter og forenings- og kulturtilbud.

  Kulturhus Bunkeren skal lægge kvadratmeter til et stort spisested, værksteder, koncerter, foreninger, studiepladser, kurser og mødelokaler og skal fungere som et naturligt bylivs- og oplevelseshus for borgere i det nye Skejby. Spisestedet, bliver i form af en café, som er registreret som en socialøkonomisk virksomhed. Det bagvedliggende mål er at give mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at få et arbejde. Den indrettes i den gamle kantine, men udvides i kapacitet, så der både kan serveres daglige måltider, til særlige arrangementer og til catering ud af huset.

  I det hele taget er beskæftigelse af mennesker uden for det ordinære arbejdsmarked et vigtigt omdrejningspunkt i det kommende bylivshus. Skejby Rangers arbejder med både psykisk og fysisk sårbare, når der løses praktiske opgaver i huset, for eksempel i forbindelse med den omfattende renovering. På sigt skal der også bemandes med ansatte fra Skejby Rangers i køkkenet og kantinen, rengøringen og de praktiske, daglige gøremål i huset. Innovation og Medborgerskab har også et tæt samarbejde med Skejby Rangers i vores bylivshuse.

  Innovation og Medborgerskab har samarbejdet med FO og Bylivshuset i Skejby siden opstarten af Omdrejningspunktet i Rundhøj om alt lige fra re-design af møbler, transport af materialer, brug af bookingkalendere, videndeling og fondsarbejde mv.

  I Kulturhus Bunkerens mange kælderlokaler inviteres civilsamfundet ind, for her bliver der mulighed for forskellige foreninger at få foreningslokaler. I kælderen skal den gamle studenterbar også reetableres, så den kan fungere som et socialt vandingshul for lejerne og andre i huset. Museum Ovartaci har også adresse i Kulturhus Bunkeren, og der er plads til store arrangementer i det tidligere auditorium.

  Ambitionerne for Kulturhus Bunkeren er store, og der er indtænkt både social og grøn bæredygtighed i tilblivelsen af det nye bylivscentrum, som forventes at blive indviet og taget i brug i årene 2022–2024.

  Indsatsområder: Lokal byudvikling, folkeoplysning, kunst og kultur
  Etableringsår: 2020–2023
  Adresse: Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023