Gå til hovedindhold

Nyheder

49 resultater

Det bliver en erfaren direktør, der skal stå i spidsen for Security Tech Space

Næste skridt mod etableringen af Security Tech Space er nu taget. Aarhus Kommune har i denne uge godkendt etablering af et kommende center for it-sikkerhed, Security Tech Space i Aarhus. Leder af initiativet bliver direktør Peer H. Kristensen.

Smart Buildings som løsning i en konservativ byggebranche?

Imens andre brancher er i rivende udvikling og bliver mere og mere bæredygtige, så er virkeligheden en anden for byggeindustrien. Branchen er i stilstand, hvor blot 1% byggeindustriens overskud anvendes på innovation. I følge FN's Miljøorganisation tegner byggebranchen sig for næsten 40% af de samlede CO2-udledninger globalt, hvilket gør byggeindustrien til en af de største syndere i den globale klimakrise.

Paneldebat om alt hvad der rører sig indenfor cybersikkerhed

Cybersikkerhed, er for mange forsat et ukendt begreb, og det kan derfor være svært at forstå emnets vigtighed. Ikke desto mindre, så er cybertruslen på sit højeste og risikoen for databrud og hackerangreb er større end nogensinde før. Denne trussel åbner dog ligeledes op for nogle muligheder, hvor virksomheder kan profitere og differentiere sig fra sine konkurrenter ved netop at opruste og investere i cybersikkerhed. Men hvordan får vi cybersikkerhed på dagsordenen? Hvad får virksomheder ud af at investere

Security Tech Space er på udkig efter en direktør

Aarhus Kommune har netop udsendt et stillingsopslag i søgen efter den kommende direktør for Security Tech Space (STS), der skal stå i spidsen for den nye samlede enhed inden for cyber- og informationssikkerhed. En stilling der forventes at være besat inden sommerferien 2023.

Aarhus i offensiven for styrket cyber- og informationssikkerhed

Underskrifterne er sat! Tirsdag d. 28. marts mødtes mere end 50 deltagere fra 30 organisationer i konsortiet for cyber- og informationssikkerhed – og skrev under på forpligtende samarbejde på tværs af universitet, interesseorganisationer, kommune og stærke it-virksomheder.

Chef i Center for Cybersikkerhed, Thomas Flarup. Foto: Aarhus Kommune

Virtual Reality har for alvor indtaget den danske sundhedssektor

Et hospital fuld af virtuelle patienter med forskellige behov skal lette overgangen fra teori til praktik for sygeplejerskestuderende. Det er håbet for den aarhusianske virksomhed AATE VR, som siden 2015 har udviklet virtuelle scenarier til brug i sundhedssektoren.

På billedet direktør for AATE VR, Ege Jespersen. Foto: Emma Lina Kruse Jensen.