Lige adgang til digitale læringsredskaber i folkeskolen
Med en udrulning af Chromebooks til samtlige 2.-10. klasses elever i folkeskolen, har man sikret en lige adgang til digitale læringsredskaber.
Alle elever fra 2.-10. klasse har fået stillet en personlig Chromebook til rådighed, som de skal bruge i skoletiden og kan bruge derhjemme, indtil de forlader folkeskolen i Aarhus Kommune. Det giver eleverne lige adgang til it-udstyr, og det bliver nemmere at arbejde med it i undervisningen, når det giver mening. Implementeringen af de 23.800 Chromebooks har været en stor og omfattede opgave, som nu er lykkedes og afsluttet – nu venter implementering af Chromebooks hos ansatte.
Projektet er fuldt implementeret, hvilket viste sig at være meget heldigt timet: det sikrede, at alle folkeskoleelever i 2.-10- klasse i Aarhus Kommune var rustet med Chromebooks til hjemmeundervisningen ifm. nedlukningerne af skolerne som følge af COVID-19-pandemien. Det har været et afgørende element i forbindelse med, at hjemmeundervisningen kunne lykkes og for it-understøttelse af undervisningen generelt.
Projektet har givet store erfaringer med implementering og tilegnelse af digitale læringsredskaber, og man er nu i gang med at udvikle en startside til eleverne, der skal hjælpe dem (og lærerne og forældrene) med at få retning på brugen af computeren.
I forbindelse med implementeringen har man også indsamlet iPad og andre it-læringsredskaber. Dette blandt andet for at rense ud i porteføljen, man understøtter support på.
Smart Aarhus’ rolle:
Smart Aarhus vil formidle den kraftpræstation, det har været at implementere 23.800 Chromebooks og understøtte hele økosystemet omkring disse. Ligeledes skal Smart Aarhus hjælpe med at fortælle historien om databehandleraftalen som et eksempel på et succesfuldt eksempel på, hvordan man kan samarbejde med de store teknologigiganter uden at gå på kompromis med datadeling. Det er vigtig videndeling, andre aktører måske kan få gavn af.
Ligeledes vil vi også i regi af dette projekt arbejde med dataproblematikken, både i forhold til GDPR og i forhold til den valgte software og hardware.
Kontakt
Rasmus Bork