Gå til hovedindhold

Kommunale netværksopgraderinger

Aarhus Kommune skal sikre, at kommunens netværk har kapacitet til en stigende datadrevet digital transformation.

Indhold

  Corona-krisen har understreget vigtigheden af en velfungerende it-infrastruktur. I takt med stigning i anvendelsen af netværket, bl.a. gennem virtuelt arbejde, videoovervågning og brug af IoT-teknologier, er behovet for netværkets kapacitet og stabilitet steget væsentligt.

  Hvis Aarhus Kommune skal være rustet til at understøtte en stigende datadrevet digital transformation, må netværket have kapacitet dertil, og derfor har kommunen undersøgt mulighederne for udvidelse og fremtidssikring af kommunens netværk. Netværksdesignet er udarbejdet, og implementeringsprocesserne igangsættes forventeligt i tredje kvartal 2021.

  Indsatsen styrker de digitale fundamenter på tværs af kommunen og skaber med opgraderingen et op til ti gange stærkere netværk, som også har fokus på en grøn profil og på fleksibilitet. Dette imødekommer et forudseeligt stigende behov for større kapacitet på netværket.​

  Indsatsen har også forholdt sig til samspillet med 5G-netværk i fremtiden.

  Smart Aarhus’ rolle:

  Smart Aarhus vil bidrage til at skabe forståelse for og prioritering af digitale fundamenter såsom netværksopgraderinger for at fremme den digitale, datadrevne transformationsdagsorden. Dette skal bl.a. ske gennem vidensdeling og erfaringsudveksling.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023